Egen Cloud Drive?

Spännande nyheter inom cloud-drive och säkerhetskopiering av data

Har du precis som många andra fastnat lite i djungeln av alla cloud-drives som finns? Dropbox, Microsoft Clouddrive och opendrive är några alla alternativ som finns för moln-lagring idag, vissa är gratis till en viss nivå, vissa kostar.

Billig hemsida

Du kanske tänkt att det vore trevligt att samla allt på ett ställe, och utnyttja det ofta överdrivet stora utrymmet som du säkert redan betalar för via ditt webbhotell? Det har vi med!

Tyvärr har det saknats bra alternativ för just detta, vilket uppmärksammades utav ett gäng enthusiaster på GNOME Usability Hackfest i London som nu skapat en open-source kod som kan användas för just detta ändamål!

Sparkleshare heter det nya open-source programmet som tillåter dig att använda din egen dator eller varför inte utrymmet på ditt webbhotell till att säkerhetskopiera filer, eller varför inte använda det som en cloud-server så du alltid har tillgång till dina filer? Ovärderligt tycker vi!

Då det rör sig om en öppen källkod finns ingen månadskostnad förknippad med det. Har du egen server, utrymme hos något webbhotell använder du helt enkelt det utrymmet. Varför betala extra för någonting du redan har?

Källkoden är för närvarande i en betaversion, men vi följer utvecklingen med spänning – Vill ni ha hjälp att installera tjänsten och förvandla ditt outnyttjade webbutrymme för en cloud-drive? Kontakta oss för mer information!