Syns din hemsida på internet? – Nylansering av Sökmotoroptimering

Rawdesigns är glada över att åter igen kunna erbjuda våra kunder sökmotoroptimering! Nedan följer lite matnyttig information om marknadsföring via internet.

Vad är sökmotoroptimering?

SEO, eller sökmotoroptimering är att på ett professionellt sätt få din hemsida & produkt att synas i sökresultaten. Man ska särskilja Sökmotoroptimering från annonsering (Google adwords, bing adwords mm) då man inom annonsering betalar sökmotorerna per ”klick” istället för att satsa på de organiska resultaten som egentligen är mer interessanta.

Vi ser idag en enorm skillnad på intäkterna man får som företagare, ligger du på andra sidan på ditt primära sökord får du extremt lite trafik, vilket också leder till färre beställningar. Du förlorar alltså pengar på att inte synas på förstasidan av sökrestidigare kunder 3ultaten. Tänk själv, om du sitter på google och ska köpa en billig present till en bekant, säg att du söker efter en fin kaffekopp, kommer du bläddra till sida 2 eller 3 för att hitta den, eller hugger du på dom första 1-8 träffarna?

– Precis samma sak gäller för dina kunder, syns du inte – finns du inte!

Välj rätt sökord

Sökmotoroptimering är ett strategiskt arbete som sakta men säkert befäster er position i dom relevanta sökträffarna. Att välja rätt sökord kan ibland vara rena vetenskapen, bara för att sökordet frisör genererar bra med trafik så är det kanske inte det sökordet som ger den bästa konverteringen (alltså leder till beställningar och liknande) Vi hjälper dig analysera vilka sökord som lönar sig att satsa på – att skjuta blankt kostar bara pengar, en professionell SEO är däremot en investering!

 

Skillnaden mellan sökmotoroptimering och annonsering

Billig sökmotoroptimering

Många väljer att köpa klick av google via s.k. PPC-annonser. Det är de annonserna du ser ute i högerkanten och ibland längst upp i sökresultaten markerade i gult. Förvisso väljer du själv din månadskostnad för att synas men PPC (Pay Per Click) blir snabbt kostsamt och är enligt undersökningar inte alls lika effektivt som de organiska sökresultaten, alltså de icke betalda resultaten.

Betalda resultat som tex google eller bing adwords bidrar heller inte till din sites page-rank (alltså hur google rankar din sida i sökresultaten) vilket innebär att så fort du slutar betala för “klick” så avtar effekten lika fort som den kom – easy come, easy go.

Slutsats

Marknadsföring på internet är idag så mycket mer än bara att ha en hemsida. Du kan betala per klick, skicka direktreklam via mail eller post, skapa affiliate program och sökmotoroptimera – Alla sätten kommer generera trafik till er site (men är det värdefull trafik?) Vi erbjuder en helhetslösning för er marknadsföring på internet, efter en djup analys på er verksamhet ser vi till att er digitala marknadsföring sköts högkvalitativt!

Vill du veta mer om sökmotoroptimering? Klicka här och använd formuläret i botten på sidan så kontaktar vi dig