Kom igång

Detta är en guide för hur material på bästa sätt levereras till oss i samband med tjänster inom webbutveckling och webbdesign

Bilder & bildspel

Filtyper

PNG eller JPEG. Det går även bra att skicka färdiga grafiska monate till oss. Önskar ni använda sådana uppskattar vi om ni har möjlighet att skicka editerbara arbetsfiler på dessa (oftast Photoshop, InDesign, Illustrator och liknande program). För panorama, video eller applikationer, kontakta oss separat.

Storlek

De flesta av era kunder använder en skärmupplösning som är större än 1280×1024 pixlar, varpå bästa storlek på bilder ligger på 1920×1024 pixlar. De flesta bildspel har 16:9 format, vilket innebär att liggande bilder kommer se bäst ut. Stående bildspel finns i vissa fall, men vill ni blanda stående och liggande bilder kommer dessa behöva beskäras för att passa in i bildspelet. Generellt kan sägas att bilder med längre avstånd mellan fotograf och motiv blir bäst då de lämnar mer utrymme för att beskära bilder på ett snyggt sätt.

Texter & typsnitt

Format

Worddokument eller via mail i oformaterat format. Textmaterialet skickas bäst upplagt i kolumner som beskriver hur ni vill att hemsidan eller undersidan ska se ut. Vet ni från början hur ni vill ha eventuella kolumner skriv då med det i dokumentet så vi vet hur ni önskar att vi använder ert material.

Typsnitt

Till skillnad mot material som är till för tryck av broschyrer och liknande är webben responsiv, interaktiv och ska kunna anpassas till olika språk, vara läsbar för sökmotororer och anpassa sig till olika skärmstorlekar utan att format och storlekar ser konstiga ut. Vi brukar därför rekommendera att man använder sig utav Google Fonts, vilka är anpassade för samtliga språk och webbläsare för att säkerställa att er site ser likadan ut för alla besökare. Generellt sett väljer vi ut typsnitt vi tycker passar in på er site då vi bygger den, men önskar ni själva bestämma detta, besök då följande länk och meddela oss vilket typsnitt ni önskar (rubrik, meny, brödtext)

https://fonts.google.com/

Sökmotoroptimering

On-page sökmotoroptimering

Vid beställning av något av våra större designpaket ingår även en grundläggande on-page sökoptimering. Vi kommer under uppbyggnaden av siten se till att valda era viktigaste sökord framhävs via sitens meta-beskrivningar.

Det är därför viktigt att ni innan arbetet sätter igång förklarar lite kortfattat för oss vad som är viktigt för er i marknadsföringssyfte. Nu känner man kanske inte till exakt hur era kunder söker på google och liknande för att hitta just er, men beskriver ni vilken målgrupp ni siktar på, vilka produkter och tjänster som är viktigast för er, samt vilka sökord ni själva tror kan vara relevanta så gör vi en kortare analys på populäriteten av dessa sökord, och bygger sedan siten med det i åtanke.

Off-page sökmotoroptimering

En viktig del i att lyckas på internet är att synas i sökresultaten. Oavsett om du säljer produkter eller tjänster så måste du synas. Sökmotoroptimering går ut på att framhäva din hemsida i sökresultaten, så att när dina kunder söker på till exempel ”billigt iphone-skal” så kommer ni så högt upp bland sökträffarna som möjligt.

Vad ingår?

Tjänster som ingår
  • Månadsrapporter på ranking, konkurrents-analys m.m.
  • Vi håller oss uppdaterade med vad som händer hos dom stora sökmotorerna, Google, Bing mfl tenderar att ändra sina riktlinjer och algoritmer inom sökmotoroptimering – att välja fel leverantör av SEO kan alltså slå tillbaka om inte din leverantör håller sig uppdaterad med vad som händer i branschen.
  • Vi kombinderar grafisk design med prestanda! Har ni dessutom valt att teckna hosting & webbhotell via oss kan ni vara säkra på att ni har en site som ligger i topp inom: Design, Sökmotorvänlighet, prestanda, laddningstider, våra sites är dessutom alltid fullkomligt anpassade för mobiltelefoner och surfplattor!
Tillvalstjänster

Behöver din hemsida uppdateras? Ni kanske har nyheter, kampanjer eller bara vill ha ett snyggt dynamiskt innehåll? Vi utför det både på konsultbasis (timtaxa) och via vår tjänst personlig webbmaster. Tjänsten blir ett billigare alternativ om du har återkommande uppdateringar och har ingen bindningstid. För oss tar det ca 10 minuter att uppdatera en vanlig sida med text och bild, det som är mer tidskrävande är att redigera bilder, Så 1 timme i månaden räcker till ungefär 6 uppdaterings tillfällen om du har text och bild klart och skickar det per mail till oss så sköter vi resten. Prislistan under avser personlig webmaster, vilket är en tjänst som kan nyttjas till underhåll och uppdateringar av er hemsida. Önskas en skräddarsydd lösning med fler timmar, kontakta oss för pris.