Visste du detta om webbdesign?

Konverteringsspårning

1 – 78% av dina kunder Googlar innan köp. Syns du inte på Google, finns du inte. Eller, i alla fall inte för de 78% som använder Google för att söka upp en produkt innan de bestämmer sig.

2 – Runt 80% av alla kollar sin jobbmail på telefonen. Detta betyder således att du med störtsta sannolikhet kommer få besökare till ditt företags hemsida via mobilen. Att ha en mobilanpassad hemsida är därför ett krav.

3 – 57% av företags hemsidor drar in försäljning via sin blogg. De resterande 43% hade förmodligen inte ens en blogg på sin hemsida. Att dela med sig av kunskap och att visa på kompetens har aldrig skadat.

4 – 41% av B”B och 67% av B2C har dragit in en kund via Facebook

5 – 40% av besökarna lämnar om det tar mer än 3 sekunder att ladda en hemsida. Källa.

6 – 46% av alla mobilanvändare har svårigheter att använda hemsidor via mobilen. Och 44% känner att det är svårt att navigera. Att ha en responsive hemsida är således mycket viktigt.

7 – 48% säger att om en hemsida fungerar dåligt i mobilen ser de det som direkt koppling mellan det och att företaget inte bryr sig.

8 – 62% av de företag som specifikt anpassat sin hemsida till mobilen har högre generell försäljnging.

9 – 48% av potentiella kunder säger att designen är den mest avgörande faktorn för att avgöra om företaget är serist eller inte.

10 – 94% säger att webbdesignen var anledningen till varför de missförstod eller lämnade en hemsida.