Vad innebär egentligen PHP8 och uppåt?

Har du fått frågor från ditt webbhotell gällande att uppgradera från en äldre version av PHP (exempelvis 7.4) till 8.0.x? Vid första anblick vill man såklart alltid ha det senaste, både ur säkerhetsaspekt men också för att det generellt är bättre.

PHP 8 är snabbare, mer modernt och möjliggör byggandet av asynkrona applikationer (vilket är en big deal för webbplatser) men det finns en baksida vi vill belysa som många webbplatsägare inte tänker på.

Vad är PHP?

PHP är ett av de större och mest uppskattade programmeringsspråken. Det är alltså ett dataspråk som används när man bygger hemsidor, applikationer & liknande. PHP står för Hypertext preprocessor. Det är alltså med PHP (samt andra språk som HTML & CSS) som din wordpress-site bygger på. Kort förenklat är PHP din webbplats operativsystem.

Genom PHP skapas dynamiska webbplatser som möjliggör integrering på ett helt annat sätt än en statisk ”platt” html-webbplats. Kontaktformulär med databas, animeringar, e-handelsfunktionalitet eller varför inte den grymma redundans wordpress ger med sina automatiska revisioner varje gång du sparar någonting.