Etisk Sökmotoroptimering

Det finns idag inga branchregler på vad som är etisk sökmotoroptimering som har någon vikt, så vid val av SEO leverantör kan det vara bra att känna till hur optimeringen kommer gå till, vad du får för pengarna och om Googles riktlinjer för sökmotoroptimering kommer följas.
Det sistnämnda är nog av högsta vikt för alla företagare som har verksamhet på internet. Vi som varit med ett tag vet vad som brukar hända med sidor som blivit för “aggresivt” optimerade (man hamnar i googles sandbox och syns inte i sökresultaten på flera månader)

Viktigt vid val av seo-leverantör

De viktigaste bitarna enligt oss att undvika som tyvärr många SEO företag använder sig av är:

  • Köpta länkar – Detta strider direkt mot googles riktlinjer
  • 2 vägs byten av länkar (länka till mig så länkar jag till dig)
  • Automatiska program som skapar länkar I tex blogginlägg osv
  • Affiliatenätverk som enbart går ut på att skapa länkar för SEO.

Inom all sökmotoroptimering förekommer givetvis risker, och då är det viktigt att man väljer en leverantör som kan analysera de riskerna som finns, och åtgärda eventuella problem. En seriös SEO konsult ska även kunna gå igenom på ett strukturerat sätt hur din site kommer optimeras och vilka strategier som finns.

Rawdesigns tror på att optimera för dina besökare, vilket innebär att vi inte gillar att ta några risker. Det får hellre ta 3 månader att nå förstasidan men att du stannar där, än att åka berg-och-dalbana pga en allt för aggressisiv strategi.

Etiska Regler för Rawdesigns tjänster inom Sökmotoroptimering

1. Fullständig Transparens.

Vi tycker att du som kund ska ha fullständig rätt att veta på vilket sätt och genom vilka medier vi optimerar din site. Vi ska även vid förfrågan kunna redovisa precis vilket arbete vi gjort så att det aldrig finns några frågetecken gällande våra seo-tjänster.

2. Kundnöjdhet.

Vi strävar efter att du som kund är nöjd med tjänsten du fått från oss och strävar alltid mot att överträffa det som förväntas av oss. Vi arbetar hellre några timmar extra för att du som kund ska bli 100% nöjd med dina tjänster från oss än att ni lämnar oss pga missnöje.

3. Ansvarsfull Seo.

Vi arbetar efter en modell där vi ogillar att ta risker. Därför optimerar vi er site på ett säkert sätt för att inte riskera några manuella straff hos sökmotorerna. Vår bästa referens är vår egen site där du nu sitter och läser. Din site som kund kommer bli optimerad efter samma modell och engagemang.

4. Bra avtal.

Hos oss är det enkla avtal utan krångel som gäller. Vi binder inte upp våra kunder på långa bindingstider för att maximera förtjänsten, utan litar på att våra tjänster är såpass bra att ni som kund stannar hos oss ändå. Våra tjänster brukar därför aldrig ha någon bindingstid om vi inte pga speciella skäl kommit överens om det. Uppsägning sker enkelt via mail eller telefon och uppsägningstiden är endast innevarande månad.

5. Sekretess.

Vi åtar oss aldrig uppdrag som leder till intressekonflikter för konkurrerande bolag. Det innebär att du som kund kan vara säker i att vi inte kommer hjälpa din konkurrent gå om dig i resultaten. Vi erbjuder även djupgående sekretess gentemot våra uppdragsgivare.

6. Skapa värde.

Vi har som bekant inga bindingstider för våra seo-tjänster, vilket fungerar som ett incitament till att skapa värde för kunden. Vi strävar efter att er optimering skapar värde och ger en positiv effekt för er verskamhet – det påverkar trots allt oss också!

7. Schysta villkor.

Vi är inget paragraf-ryttar företag och kompromissar gärna för att vara tillmötesgående. Våra skriftliga villkor är fördelaktiga för dig som kund, men vår hälsosamma syn på hur en affärsverksamhet ska fungera ger dig som kund trygghet i att vi alltid kommer ställa upp och hitta bra lösningar för just dig.