Slut på praktiken!

Under våren 2024 har vi på Rawdesigns haft Lina, som utbildat sig till förpackningsdesigner, på praktik. Hon ville utforska vilken del av design som hon är mest intresserad av och har testat på att designa webbplatser, annonser, reklamblad och logotyper. Det landade i att Lina vill arbeta vidare med att designa tryckmaterial och har under tiden hos oss fokuserat på att lära sig så mycket som möjligt om branding och de olika Adobe-programmen.

Arbete med riktiga kunder

För att få ut så mycket som möjligt av praktiktiden har Lina fått arbeta med riktiga kunder och riktiga beställningar. Det innebär att det arbete som Lina skapat kommer användas för tryck, på webben och i kundernas kommunikation. Tack vare att hon arbetat med riktiga kunder har hon också fått utmaningar i sitt arbete och fått lära sig hur processen ser ut från idé till slutleverans.

Några av de arbetssysslor Lina fått uföra:

Webbdesign

Hur processen av att designa en hemsida från start till slut ser ut. Detta ger förståelse i hur man kommunicerar på webben och varför.

Tryckfiler

Utforma reklamblad, beställningsmallar och justera befintligt material till kund enligt tryckstandard.

Logotyp

Designa logotyp till ett nytt företag, helt från grunden utifrån kundens önskemål.

Annonsmaterial

Designa annonser till sociala media baserat på kundens grafiska profil.

Ett stort lycka till!

Vi tackar Lina för praktiken och önskar henne lycka till med kommande karriär. Hon har tagit sig an alla uppgifter som kommit till henne med bra inställning, inte backat för att försöka lära sig nya saker och utvecklats massor under den tid hon haft sin praktik hos oss. Vi tror hon har en lovande karriär framför sig och lämnar henne med varma rekommendationer.

Kärleksbrev från våra kunder