Köpa hemsida Företag – Rawdesigns webbyrå https://rawdesigns.se Rawdesigns Webbyrå Norrköping Thu, 09 Nov 2017 11:11:21 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.2 Visste du detta om webbdesign? https://rawdesigns.se/visste-du-detta-om-webbdesign/ Tue, 14 Jul 2015 09:47:36 +0000 http://rawdesigns.se/?p=5674 1 – 78% av dina kunder Googlar innan köp. Syns du inte på Google, finns du inte. Eller, i alla fall inte för de 78% som använder Google för att söka upp en produkt innan de bestämmer sig. 2 – Runt 80% av alla kollar sin jobbmail på telefonen. Detta betyder således att du med […]

Inlägget Visste du detta om webbdesign? dök först upp på Köpa hemsida Företag - Rawdesigns webbyrå.

]]>
1 – 78% av dina kunder Googlar innan köp. Syns du inte på Google, finns du inte. Eller, i alla fall inte för de 78% som använder Google för att söka upp en produkt innan de bestämmer sig.

2 – Runt 80% av alla kollar sin jobbmail på telefonen. Detta betyder således att du med störtsta sannolikhet kommer få besökare till ditt företags hemsida via mobilen. Att ha en mobilanpassad hemsida är därför ett krav.

3 – 57% av företags hemsidor drar in försäljning via sin blogg. De resterande 43% hade förmodligen inte ens en blogg på sin hemsida. Att dela med sig av kunskap och att visa på kompetens har aldrig skadat.

4 – 41% av B”B och 67% av B2C har dragit in en kund via Facebook

5 – 40% av besökarna lämnar om det tar mer än 3 sekunder att ladda en hemsida. Källa.

6 – 46% av alla mobilanvändare har svårigheter att använda hemsidor via mobilen. Och 44% känner att det är svårt att navigera. Att ha en responsive hemsida är således mycket viktigt.

7 – 48% säger att om en hemsida fungerar dåligt i mobilen ser de det som direkt koppling mellan det och att företaget inte bryr sig.

8 – 62% av de företag som specifikt anpassat sin hemsida till mobilen har högre generell försäljnging.

9 – 48% av potentiella kunder säger att designen är den mest avgörande faktorn för att avgöra om företaget är serist eller inte.

10 – 94% säger att webbdesignen var anledningen till varför de missförstod eller lämnade en hemsida.

Inlägget Visste du detta om webbdesign? dök först upp på Köpa hemsida Företag - Rawdesigns webbyrå.

]]>
Tävla och vinn din egen författarcoach och sajt med Litteratursalongen och Rawdesigns. https://rawdesigns.se/tavla-och-vinn-din-egen-forfattarcoach-och-sajt-med-litteratursalongen-och-rawdesigns/ Tue, 30 Jun 2015 16:01:17 +0000 http://rawdesigns.se/?p=5667 Har du tänkt skriva en roman men inte vet riktigt vart du ska börja? Eller har du kanske redan skrivit Sveriges nästa stora deckarserie som ännu inte sett dagens ljus? Nu kan du vinna din egen författarcoach och sajt tillsammans med Litteratursalongen och Rawdesigns. Vi på Rawdesigns Webbyrå, tillsammans med vår webbhost Ipeer, tycker självklart […]

Inlägget Tävla och vinn din egen författarcoach och sajt med Litteratursalongen och Rawdesigns. dök först upp på Köpa hemsida Företag - Rawdesigns webbyrå.

]]>
Har du tänkt skriva en roman men inte vet riktigt vart du ska börja? Eller har du kanske redan skrivit Sveriges nästa stora deckarserie som ännu inte sett dagens ljus? Nu kan du vinna din egen författarcoach och sajt tillsammans med Litteratursalongen och Rawdesigns.

Vi på Rawdesigns Webbyrå, tillsammans med vår webbhost Ipeer, tycker självklart att det är oerhört kul att tävlingen har fått så stort genomslag i media!

Vill du vara med och tävla?

Skicka in ditt bidrag till skriva@litteratursalongen.se senast den 31 juli 2015.

Rubricera mailet ”Tävlingsbidrag Författarcoach”. Endast bidrag på svensk prosa tas emot.

Som extra bonus får de 30 första som skickar in sitt bidrag en kostnadsfri respons på sin text. Läs mer på tävlingssidan Litteratursalongen och Skrivarlyan.

Läs mer om tävlingen.

Inlägget Tävla och vinn din egen författarcoach och sajt med Litteratursalongen och Rawdesigns. dök först upp på Köpa hemsida Företag - Rawdesigns webbyrå.

]]>
25% Rabatt på webbdesign i sommar! https://rawdesigns.se/25-rabatt-pa-webbdesign-i-sommar/ Sat, 04 Apr 2015 12:08:16 +0000 http://rawdesigns.se/?p=5538 Inlägget 25% Rabatt på webbdesign i sommar! dök först upp på Köpa hemsida Företag - Rawdesigns webbyrå.

]]>

Vi Älskar Webbdesign & Sommar!

I skrivande stund förbereder vi inför sommaren, det kan du göra också. Bokar du din hemsida för renovering eller produktion i sommar innan den 31/5 får du nämligen hela 25% rabatt på hela paketet.

Varför?

Precis som alla andra vill vi kunna planera upp sommaren & semestern lite grann, det är dessutom riktigt skönt att ligga i hängmattan och arbeta med något man brinner för. Därför får du som är ute i god tid lite extra bra priser.

Gör såhär:

Använd kontaktformuläret nedan på den här sidan. Beskriv vad du vill ha hjälp med, använd rabattkoden Sommar 2015. Under förutsättning att arbetet kan påbörjas mellan 1 juni – 31 juli får du 25% rabatt på rubbet!


Beställ hemsida!

2 + 5 = ?

webbdesign-sommar

Inlägget 25% Rabatt på webbdesign i sommar! dök först upp på Köpa hemsida Företag - Rawdesigns webbyrå.

]]>
Öka din försäljning via hemsidan enkelt! https://rawdesigns.se/oka-din-forsaljning-via-hemsidan-enkelt/ Wed, 04 Mar 2015 11:33:08 +0000 http://rawdesigns.se/?p=5434 Vill du sälja mer & få fler kunder från din hemsida? Du är inte ensam, men visste du att din hemsidas tekniska uppbyggnad kan ställa till problem? Rawdesigns arbetar ständigt för att producera användarvänliga & kundanpassade hemsidor. En del i det arbetet är att ha koll på hur de stora sökmotorerna ser på saken (google […]

Inlägget Öka din försäljning via hemsidan enkelt! dök först upp på Köpa hemsida Företag - Rawdesigns webbyrå.

]]>
Vill du sälja mer & få fler kunder från din hemsida?

Du är inte ensam, men visste du att din hemsidas tekniska uppbyggnad kan ställa till problem?

Rawdesigns arbetar ständigt för att producera användarvänliga & kundanpassade hemsidor. En del i det arbetet är att ha koll på hur de stora sökmotorerna ser på saken (google primärt) Sökmotorernas enda sätt att få dig som kund att använda dem är att ge så relevanta och högkvalitativa sökresultat som möjligt.

Om du söker efter en produkt eller tjänst och sidan som kommer först är dålig, har inte google gjort sitt jobb ordentligt. Faktorer som påverkar din upplevelse av webben identifieras därför löpande av Google, som ändrar sina sökalgoritmer efter vad du som besökare kommer värdesätta.

Så nu till frågan: vad värdesätter du som besökare?

Svaret är invecklat, det beror på många olika faktorer, vem du är, vilken enhet (mobil, dator, surfplatta) du surfar på och liknande faktorer.

 • Snabbhet – laddar sidan snabbt? (om den laddar väldigt långsamt blir du som kund frustrerad och går till en annan site)

  I snitt laddar de wordpress-siter vi byggt på runt 300ms (0,3 sekunder!) (det är snabbare än 98% av resten av internet!)

 • Är sidan lättnavigerad?  – Det kan röra sig om brödsmulor, struktur, färger, är sidan anpassad för synskadade, är tryckytorna för dina fingrar stora nog om du surfar via en mobiltelefon? Överensstämmer sidans innehåll det som du sökt och letat efter?
 • Mobilanpassning – Superviktigt just nu, den 21 April blir det en definitiv ranking-faktor i google. Är din hemsida säker?
 • Är sidan seriös? – En oseriös sida kommer alltid bli slagen i sökresultaten av större mer auktoritativa hemsidor.
 • Känner du som kund tid trygg och kan lita på hemsidan? – Det finns många sätt att trygga kunden på, vet din webbdesigner vad som är effektivt?
 • Ansvarig utgivare – Visar din hemsida vem som står för den? (trygghet)

Du känner säkert igen dessa punkter – det är punkter du undermedvetet ställer dig när du surfar in på en ny hemsida. Är hemsidan bra uppbyggd, får du svar på dessa frågor utan att sitta och leta, men är den amatörmässigt skapad känns det fel, och du kommer troligtvis gå till en annan, bättre site.

Hänger du med i tiden? Är din hemsida mobilanpassad?

Framtidsprognos:

21 april kommer en ny Google-uppdatering, vilket innebär att du som har en modern mobil anpassad site syns bättre vid sökningar, och gamla ej anpassade sidor bestraffas.

På senare tid spelar faktorer som påverkar användarvänligheten bara större och större roll för din sidas positioner i sökresultatet. Det rör sig om saker som laddningstider, responsivitet, uppbyggnad och mobilanpassning.

Och så lite skryt:

Vi lever på webben. Det finns få webbyråer med samma djupa kunskap som oss inom vår prisklass. Många gånger fungerar vi som helhetsleverantör åt våra kunder för hela deras synlighet på nätet. Vi håller oss alltid uppdaterade om vad som händer i sökmotorerna och vad som är viktigt, så även om du som kund inte har koll på allt det här när du bestämmer dig för att skaffa ny hemsida, så gör vi det per automatik åt er – oavsett om ni frågar eller inte.

Resultatet är att hemsidan ni får ligger före i sin tid. Vi förutspår ofta vad google kommer göra, innan de gör det. Vilket innebär att när vi producerar en ny hemsida ser vi till att den är framtidssäker, så att du som kund ska slippa renovera om sidan efter 6 månader.

25% rabatt på hemsida i sommar!

Kontakta oss så hjälper vi dig bygga om eller anpassa din befintliga hemsida för framtiden. Just nu erbjuder vi dessutom extra förmånliga priser för dig som bokar upp renovering eller produktion av hemsida framåt i tiden. Du kanske vet att du behöver göra om hemsidan framöver, men inte är redo riktigt än? Kontakta oss och boka in ditt projekt i sommar. Du tar semester, och vi bygger upp en oslagbar hemsida åt er som står färdig när sommaren är över, redo att ta internet med storm!

Just nu: 25% rabatt på våra ordinare priser om du bokar ny hemsida eller renovering till sommaren!

Inlägget Öka din försäljning via hemsidan enkelt! dök först upp på Köpa hemsida Företag - Rawdesigns webbyrå.

]]>
Snabb hemsida? https://rawdesigns.se/snabb-hemsida/ Thu, 26 Feb 2015 21:23:23 +0000 http://rawdesigns.se/?p=5424 Något vi skryter om lite då och då är det faktum att Rawdesigns är riktigt bra på optimering. I första hand menar vi såklart sökmotoroptimering, och en del i sökmotoroptimeringen är hur snabbt din hemsida laddar för besökare. Det är en faktor som bara växer i relevans, detta då Google belönar särskilt mycket är användarvänliga […]

Inlägget Snabb hemsida? dök först upp på Köpa hemsida Företag - Rawdesigns webbyrå.

]]>
Något vi skryter om lite då och då är det faktum att Rawdesigns är riktigt bra på optimering. I första hand menar vi såklart sökmotoroptimering, och en del i sökmotoroptimeringen är hur snabbt din hemsida laddar för besökare.
Det är en faktor som bara växer i relevans, detta då Google belönar särskilt mycket är användarvänliga hemsidor, och visst är det väldigt användarvänligt att sidan laddar snabbt så man slipper sitta och vänta? – Det tycker vi med!

Beställer du hemsida från oss får du en sida som presterar i toppklass, se bevis:

Snabba upp laddningstider, hemsida

 

En eloge ska dock ges till vår samarbetspartner & leverantör av webbhotell som är Ipeer – Vi har under årets lopp testat oss fram mellan massvis med webbhotell i jakten på den tjänsteleverantör som bäst lever upp till våra förväntingar & krav. Resultatet talar för sig själv. En gnutta taktik tillsammans med en bra server så får du en hemsida som presterar i världsklass.

 

Inlägget Snabb hemsida? dök först upp på Köpa hemsida Företag - Rawdesigns webbyrå.

]]>
Rawdesigns Webbyrå Norrköping! – nytt kontor! https://rawdesigns.se/webbyra-norrkoping/ Mon, 15 Dec 2014 12:10:56 +0000 http://rawdesigns.se/?p=5185 Rawdesigns Webbyrå Norrköping! Rawdesigns är en som alla våra kunder känner till – en webbyrå på nätet. Vi har verksamhet över hela Europa och arbetar väldigt bra på distans. Vi kommer dock under 2015 starta upp kontor i Norrköping, med ambitionen att bli Norrköpings & Stockholms bästa webbyrå! På så vis kommer vi närmre majoriteten […]

Inlägget Rawdesigns Webbyrå Norrköping! – nytt kontor! dök först upp på Köpa hemsida Företag - Rawdesigns webbyrå.

]]>
Rawdesigns Webbyrå Norrköping!

Rawdesigns är en som alla våra kunder känner till – en webbyrå på nätet. Vi har verksamhet över hela Europa och arbetar väldigt bra på distans. Vi kommer dock under 2015 starta upp kontor i Norrköping, med ambitionen att bli Norrköpings & Stockholms bästa webbyrå!Webbyrå Norrköping

På så vis kommer vi närmre majoriteten av våra kunder, samtidigt som vi effektiviserar verksamheten med ett nytt kontor. Vår marknadsidé är som bekant att erbjuda professionella tjänster till ett konkurrenskraftigt pris, vilket vi åstadkommer med låga overheadkostnader. Vår marknadsföring sker inhouse via sökmotoroptimering, och anställda hos Rawdesigns innehar kunskaper inom både webbdesign, försäljning & sökmotoroptimering.

Vi kommer därför sitta i Kimstad, 2 mil utanför Norrköping och kan på så vis hålla kostnaderna nere fortsättningsvis, samtidigt som möjligheten för personliga möten i Stockholm med omnejd blir en realitet & möjlighet där det önskas! Vi ser fram emot ett 2015 fullt med utmaningar, roliga uppdrag, snygga hemsidor och går in med ambitionen att förbli en av Sveriges bästa webbyråer!

Till alla våra gamla och nya kunder vill vi även passa på att önska en god jul och ett gott nytt år!

Med Vänlig hälsning,

Rawdesigns – Webbyrå Norrköping

 

 

Inlägget Rawdesigns Webbyrå Norrköping! – nytt kontor! dök först upp på Köpa hemsida Företag - Rawdesigns webbyrå.

]]>
Hur skapar man en säljande hemsida? https://rawdesigns.se/hur-skapar-man-en-saljande-hemsida/ Sat, 04 Oct 2014 21:51:28 +0000 http://rawdesigns.se/?p=4682 Det viktigaste när man bygger en hemsida är det första intrycket. En hemsida har generellt ett par sekunder på sig att informera dig att du hamnat rätt och att det är ett seriöst företag bakom. När man bygger en landningsida är det viktigt att snabbt fånga upp kundens intresse på rätt sätt, därför använder vi […]

Inlägget Hur skapar man en säljande hemsida? dök först upp på Köpa hemsida Företag - Rawdesigns webbyrå.

]]>
Det viktigaste när man bygger en hemsida är det första intrycket. En hemsida har generellt ett par sekunder på sig att informera dig att du hamnat rätt och att det är ett seriöst företag bakom.

När man bygger en landningsida är det viktigt att snabbt fånga upp kundens intresse på rätt sätt, därför använder vi rubriker, innehåll och vittnesmål/referenser strategiskt för att öka hemsidans konvertering

1. Huvudrubrik

Huvudrubriken är den viktigaste att få rätt. Redan här ställer sig kunden frågan ”har jag hamnat rätt” – huvudrubrikens syfte är således att svara på den första frågan kund har för att säkra upp kundens intresse att läsa vidare.

Säljande hemsida

Detta är ett exempel på hur man kan bygga en riktigt säljande hemsida som fångar upp nya kunder

Inom sökmotoroptimering är det också huvudrubriken, (H1an) som väger tyngst.

 

2. Underrubrik

Sidans underrubrik bör spinna vidare på huvudrubriken. Vid det här laget har kund redan fått svar på sin initiella fråga och undrar nu om det är värt att ta en närmare titt på det du erbjuder. Var därför kort och precis i dina rubriker och väck dina kunders intresse att läsa vidare. Rubriken bör givetvis ge en försmak på det som kommer i textstycket under.

 

3. Trygga kunden

När du lyckats väcka ett intresse att läsa vidare undrar givetvis dina kunder om du är en leverantör man kan lita på. Genom att visa dina kunder att det är många andra som beställt dina tjänster eller produkter skapas ett förtroende mot dig som företag. Du kan använda:

 • Referenser från tidigare uppdrag
 • Sigill och Certifikat från välkända branschorganisationer.
 • Externa rekommendationer (reco, trustpilot, hög kreditvärdighet, logotyper från betallösningar som tex klarna, payson, mm)

Skapa ett igenkännande – dina kunder känner kanske inte till dig och din verksamhet, det är ditt jobb att trygga kunden inför ett köp eller kontaktförfrågan.

 

Call to action

Det ska vara lätt att komma i kontakt med dig, ge därför dina kunder chansen att nå dig eller beställa nu på flera ställen i försäljningsledet. Det kan röra sig om ”beställ nu” knappar, formulär till intresseanmälan, men också möjligheten att fördjupa sig om man inte är redo att beställa direkt. Se bilden som exempel, här ges man valet mellan att köpa nu, eller läsa mer. Användarvänligt och enkelt!

En call to action ska sticka ut. En gul eller orange knapp ger således bättre effekt än en svart eller grå.

Använd bilder som kompletterar dina rubriker – Detta är väl egentligen en självklarhet, men det missas allt för ofta för att inte tas upp. Dina bilder är en otroligt viktig del av hemsidan, och är egentligen som en ”andra” huvudrubrik. Se därför till att ha bilder som förmedlar ett budskap eller känsla som går i samma stil som resten av din site.
Ett av de vanligaste ”felen” företagare gör är faktiskt att vara allt för ”förälskad” i sin produkt eller tjänst. Ofta utgår man kallt ifrån att ens egen produkt eller tjänst är bättre än konkurrenternas och glömmer bort att försöka se det objektivt ur dina besökares ögon.

Nu har dina tjänster eller produkter säkert massor med fördelar som gör den bättre än era konkurrenter, men vad är det dina kunder är ute efter? Åter igen måste vi basera fördelarna med att anlita ditt företag på vad kunderna värderar. Ställ dig själv frågan: vad är de 4 viktigaste bitarna, de 4 bitarna som är avgörande till varför kunderna väljer just er? Ta reda på det och sälj in det på hemsidan.

 

Vilka färger ska du använda på hemsidan?

 

Gult:

Optimistisk och ungdomsfull
Används ofta för att fånga läsarens uppmärksamhet

Röd:

Energi – ökar pulsen och förmedlar att det är ont om tid
Ses ofta i samband med tillfälliga kampanjer, prissänkningar och i referenser till mat och dryck.

Blå:

Skapar en känsla av trygghet och tillit.
Används ofta av banker och företag.

Grön:

Asocierad med god ekonomi/välstånd.
Grön är den enklaste färgen för ögat att bearbeta
Används inom finans och underhållning.

Svart:

Kraftfull och stilren.
Skapar känslan av exclusivitet, lyx, hög kvalitet.

Lila:

Mjuk och lugnande.
Ofta relaterad till skönhetsprodukter & tjänster.

Rosa:

Romantisk & Feminim
Andänds ofta för att marknadsföra produkter & tjänster mot yngre kvinnor.

Orange:

Symboliserar Aggresivitet, manar till handling och används därför ofta som en “call to action” eller i uppmärksammande syfte.

 

 

Pusha

Inlägget Hur skapar man en säljande hemsida? dök först upp på Köpa hemsida Företag - Rawdesigns webbyrå.

]]>
Har du råd att inte satsa på webben? https://rawdesigns.se/har-du-rad-att-inte-satsa-pa-webben/ Sat, 20 Sep 2014 11:48:01 +0000 http://rawdesigns.se/?p=4367 En riktigt bra säljande hemsida kan, och bör ge flera hundra tusen per år i omsättning bara i sig själv. Det är en passiv inkomst som inte kräver några större resurser från ert företag att upprätthålla. Funderar ditt företag på att anställa fler säljare? satsa på att marknadsföra er hemsida istället och få samma inkomster […]

Inlägget Har du råd att inte satsa på webben? dök först upp på Köpa hemsida Företag - Rawdesigns webbyrå.

]]>
En riktigt bra säljande hemsida kan, och bör ge flera hundra tusen per år i omsättning bara i sig själv. Det är en passiv inkomst som inte kräver några större resurser från ert företag att upprätthålla. Funderar ditt företag på att anställa fler säljare? satsa på att marknadsföra er hemsida istället och få samma inkomster till mindre insats!

 

Det hela är egentligen väldigt enkelt. Oavsett vad ditt företag är verksamt inom: städtjänster, måleri, bygg, frisör, mm så måste dina kunder veta om att du finns. Den mest lönsamma gruppen kunder är inte den du når genom att skicka reklam, ringa, eller liknande, det är de kunder som redan aktivt letar efter dina tjänster. Den här kundgruppen är mer köpbenägen, är medveten om vad den är ute efter och letar i skrivande stund efter just ditt företag.

Om du själv letar efter en firma att måla om ditt vardagsrum, vart letar du då? Kanske öppnar du webbäsaren, och googlar efter “billig målerifirma i malmö”. Troligtvis väljer du någon av de första 8 träffarna, kommer du till en långsam hemsida som laddar segt går du tillbaka och väljer nästa. Är nästa hemsida konstig i designen och verkar oseriös går du till nästa. Du har kanske vid det här laget hittat ett företag med snygg hemsida som laddar snabbt, det är lätt att navigera på deras hemsida och hitta det du undrar över (priser, referenser, kontaktperson) Du kontaktar företaget och har hittat en firma för att måla om ditt vardagsrum.

 

Under hela processen har du spenderat högst några sekunder per hemsida tills du hittat rätt. De hemsidor som laddat långsamt kanske hade jättebra innehåll, men eftersom de tog mer än 4 sekunder att ladda missade de dig som kund.

De hemsidorna med sämre användarvänlighet tappar alltså majoriteten av sina kunder till företag som förstått vikten av att ha en professionell och användavänlig närvaro på webben, även om ditt företag kanske har bättre priser förlorar du kunder dagligen på att ha en sämre hemsida.

 

Hos oss får du hjälp att bygga en proffsig hemsida i användarvänlig design som kommer prestera i världsklass. Laddningstider på under 1 sekund, snygg design och med ett målmedvetet utförande som konverterar besök till besällningar. Tänk själv, om du spenderar 12990:- på vårt premiumpaket, och får en hemsida som möter dina kunders färväntningar har ni helt enkelt köpt en säljare som kommer ge flera hundra tusen i omsättning, utan att ha några löpande kostnader.

 

Sluta hitta på ursäkter, ta en titt på http://rawdesigns.se/webbdesign/ och välj ett paket som passar era behov och kontakta oss nu direkt så hjälper vi er lyckas på webben redan idag!

Pusha

Inlägget Har du råd att inte satsa på webben? dök först upp på Köpa hemsida Företag - Rawdesigns webbyrå.

]]>
Turbulens i sökresultaten https://rawdesigns.se/turbulens-sokresultaten/ Fri, 16 May 2014 07:59:18 +0000 http://www.rawdesigns.se/?p=3779 Vi har de senaste dagarna upplevt något av en berg-och-dalbana på positionerna i sökresultaten hos Google, något som också uppmärksammats av andra i seo-branchen. Observeringarna verkar hittills tyda på att hemsidor med stark onpage optimering och mycket relevant innehåll får en boost i sökresultaten, på andra sidan har vi sidor som får mestadels av sina […]

Inlägget Turbulens i sökresultaten dök först upp på Köpa hemsida Företag - Rawdesigns webbyrå.

]]>
Vi har de senaste dagarna upplevt något av en berg-och-dalbana på positionerna i sökresultaten hos Google, något som också uppmärksammats av andra i seo-branchen.

Observeringarna verkar hittills tyda på att hemsidor med stark onpage optimering och mycket relevant innehåll får en boost i sökresultaten, på andra sidan har vi sidor som får mestadels av sina positioner via länkar. Google nekar än så länge till att någon förändring i deras algoritm ska vara på tapeten, men ändringar syns och känns överallt på internet inom branchen.

Spekulationer verkar stödja teorin om att “content is king” Google har sedan penguin uppdateringen under 2013 lagt mycket fokus på textrelevans, högkvalitativt innehåll, populäriet i sociala media samt saker som internlänkning och användarvänlighet. På det stora hela ser framtiden ut att bygga på det vi redan känner till, dock i större skala som gör att din hemsidas uppbyggnad, användarvänlighet och innehåll spelar större roll än förut.

Givetvis behöver dessa teorier bekräftas av google, vilket troligtvis kommer inom ett par dagar, men det belyser frågor som vi på Rawdesigns lyft många gånger förut, nämnligen vikten av att inte bara leta efter en billig hemsida och ta det lägsta priset, utan att säkerställa att hemsidan byggs på ett sökmotorvänligt sätt och enkelt kan anpassas till framtida algoritmändringar hos Google, som vi sagt förut – Syns du inte, Finns du inte.

I vårt premiumpaket ingår därför en djupgående on-page optimering samt analys av sökord när ni blir ny kund hos oss. Vi kommer arbeta hårt för att möta de krav som finns hos sökmotorerna för hög synlighet i Google, nämnligen:

Korta laddningstider

Detta har en oerhört stor betydelse både för att ranka högt i google, och att få beställningar. Vi arbetar med cachelagring, CDN servrar och vid behov egna dedikerade servrar för att säkerställa kortast möjliga laddningstider både mobilt och via dator.

Responsiv Design

Mobilanpassning är en av de viktigaste bitarna för oss. Vi har de senaste åren sett en extrem ökning av antal besök som sker via suftplattor och mobiltelefoner. Givetvis ska din hemsida se snygg ut när dina kunder ligger hemma på soffan och gör research för morgondagen.

Stategisk On-page optimering

Korrekt uppbyggnad av rubriker, meta-beskrivningar, och internlänkning.

 

Inlägget Turbulens i sökresultaten dök först upp på Köpa hemsida Företag - Rawdesigns webbyrå.

]]>
Är din hemsida uppdaterad? https://rawdesigns.se/ar-din-hemsida-uppdaterad/ Mon, 21 Apr 2014 10:28:31 +0000 http://www.rawdesigns.se/?p=3261 Har du en hemsida som kanske inte blivit uppdaterad på ett tag? Visste du om att en ouppdaterad hemsida, förutom att den kommer ranka lägre i sökresultaten riskerar att bli attackerad av hackers och skadliga program? Tillhör du kanske kategorin som redan har en hemsida, som ni kanske inte gör så mycket med? Den mest […]

Inlägget Är din hemsida uppdaterad? dök först upp på Köpa hemsida Företag - Rawdesigns webbyrå.

]]>
Har du en hemsida som kanske inte blivit uppdaterad på ett tag?

Visste du om att en ouppdaterad hemsida, förutom att den kommer ranka lägre i sökresultaten riskerar att bli attackerad av hackers och skadliga program?

Tillhör du kanske kategorin som redan har en hemsida, som ni kanske inte gör så mycket med? Den mest bara finns där, som ett visitkort på nätet? Hemsidan genererar troligtvis inte mycket affärer i dagsläget, och den kommer troligen inte göra det heller.

billig hemsida

Varför?

Man brukar prata om konverteringsratio, alltså hur bra din hemsida konverterar besökare till det mål ni har. Driver ni en webbshop är kanske målet att köpa en produkt, driver du en målerifirma önskar du kanske att kunderna tar kontakt med er för offert? Den största anledningen är läsbarhet och användarfunktionalitet.

Läsbarhet

En hemsida byggd för några år sen är säkert inte anpassad för mobila enheter och olika skärmstorlekar. Responsiv webbdesign går ut på att hemsidan istället för att vara baserad på fasta punkter (pixlar) blir baserad på procentenheter. I korta dra innebär det att hemsidan känner av skärmupplösningen och anpassar sitt innehåll och bilder efter det.

Du har säkert själv stött på sidor när du ligger i soffan och surfar som är helt värdelösa att navigera, och därför går du någon annanstans? Det gör dina kunder med!

Laddningstid

Utöver att din hemsida anpassar sig efter skärmstorlek spelar laddningstiden enormt stor roll. om din hemsida tar mer än 5 sekunder att ladda så har du förlorat över 70% av dina besökare! Vi ser också en tydlig trend i hur Google belönar hemsidor som är responsiva och snabba med högre positioner i sökresultaten.

Man kan påverka laddningstiden på flera olika sätt: Byta webbhotell/server, utnyttja cachelagring, undvika script och tredjehandsapplikationer samt on-page optimera sin hemsida.

Uppdateringsfrekvens

Både sökmotorerna och besökare älskar uppdaterat material. precis som att dina priser, produkter och tillvägagångssätt förändras med tiden behöver din  hemsida följa samma mönster för att inte riskera att bli kvar på stenåldern. Ett sätt är att ha en nyhetssida, precis som den här, men också att uppdatera landingsidan med nya bilder och kampanjer så att ni alltid har relevant information.

Sociala medier spelar också oerhört stor roll för hur bra ett företag lyckas på nätet. utöver att lägga upp din kampanj på hemsidan, kör ut den på facebook, twitter, google+ också!

Säkerhetshål

Om din hemsida bara ligger där så blottas med tiden även säkerhetshål som hackers och oseriösa företag utnyttjar för att använda er hemsida till spam-reklamutskick, skadlig kod, och oseriös sökmotoroptimering.

Vi ser nästan varje dag att hemsidor blir nedstängda på grund av intrång. För det första är det ett enormt arbete med att få bort all den skadliga koden och det kostar mycket pengar, men det drabbar även er då era kunder kan ha blivit utsatta för mailutskick om oseriösa produkter och tjänster som inte har med er att göra alls. Hur skulle det tex se ut om dina kunder fick skräppost från er om viagra när ni själva kanske är en redovisningsbyrå?

 


Rawdesigns webbyrå arbetar dagligen med responsiv webbdesign och sökmotoroptimering. Känner du dig träffad eller stämmer detta in på din hemsida?

Ta kontakt med oss direkt så gör vi en utvärdering på hur vi kan hjälpa er lyckas bättre på internet. Vi arbetar efter visionen att alla ska ha råd med en hemsida. Det spelar med andra ord ingen roll om ni är en internationell koncern eller ett litet familjeföretag – vi har erfarenhet av att hjälpa både stora och små företag och har garanterat en lösning för dig!

 

 

Inlägget Är din hemsida uppdaterad? dök först upp på Köpa hemsida Företag - Rawdesigns webbyrå.

]]>